User Tools

Site Tools


1.1apatrarevolutieindustraiala

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Last revision Both sides next revision
1.1apatrarevolutieindustraiala [2017/07/18 07:56]
razvan.bologa [Valurile de Civilizatie: agricola, industriala si informationala]
1.1apatrarevolutieindustraiala [2017/07/22 07:41]
nusa.dumitriu
Line 4: Line 4:
 Prezenta lucrare este gândită pentru a arăta profesorilor de informatica tendintele actuale din domeniul informaticii si impactul acestora asupra oamenilor si asupra societatii in general. Prezenta lucrare este gândită pentru a arăta profesorilor de informatica tendintele actuale din domeniul informaticii si impactul acestora asupra oamenilor si asupra societatii in general.
  
-In privinta informaticii exista diferite perceptii in societate. Pentru unii evolutia tehnologica este o sursa de progres si bunastare. Pentru altii, informatica pare a provoca probleme sociale ingrijoratoare cum ar fi somaj, migratie si dezechilibre sociale majore. Mai exista si o a treia categorie de oameni care privesc informatica ca pe o tehnologie obisnuita, asemeni altor tehnologii, si nu considera ca poate produce schimbari socio-economice majore. Aceasta a treia categorie este astazi putin numeroasa deoarece explozia Internet-ului,​ a dispozitivelor mobile si a robotilor ​ au infirmat ultima perspectiva enumerata mai sus. +In privinta informaticii exista diferite perceptii in societate. Pentru unii evolutia tehnologica este o sursa de progres si bunastare. Pentru altii, informatica pare a provoca probleme sociale ingrijoratoare cum ar fi somaj, migratie si dezechilibre sociale majore. Mai exista si o a treia categorie de oameni care privesc informatica ca pe o tehnologie obisnuita, asemeni altor tehnologii, si nu considera ca poate produce schimbari socio-economice majore. Aceasta a treia categorie este astazi putin numeroasa deoarece explozia Internet-ului,​ a dispozitivelor mobile si a robotilor ​ au infirmat ultima perspectiva enumerata mai sus. **ijkiojuijuijuijnui**
  
 Tot mai multi oameni vad astazi in informatica o amenintare la adresa modului lor de viata. Cand UBER lasa fara locuri de munca angajatii firmelor de taxi, acestia se revolta si cauta sa faca presiuni legale prin care sa se apere. In realitate insa ne confruntam cu un proces istoric normal prin care o forma de civilizatie o inlocuieste pe alta. Prezenta lucrare este scrisa din perspectiva celor ce cred ca prin informatica se poate obtine progres si o viata mai buna pentru oameni. Argumentele sunt oferite in paginile urmatoare. Ca in orice moment de schimbare exista noi castigatori si noi pierzatori. Perpectiva oferita in aceasta lucrare va ajuta cititorii sa fie printre noii castigatori. Tot mai multi oameni vad astazi in informatica o amenintare la adresa modului lor de viata. Cand UBER lasa fara locuri de munca angajatii firmelor de taxi, acestia se revolta si cauta sa faca presiuni legale prin care sa se apere. In realitate insa ne confruntam cu un proces istoric normal prin care o forma de civilizatie o inlocuieste pe alta. Prezenta lucrare este scrisa din perspectiva celor ce cred ca prin informatica se poate obtine progres si o viata mai buna pentru oameni. Argumentele sunt oferite in paginile urmatoare. Ca in orice moment de schimbare exista noi castigatori si noi pierzatori. Perpectiva oferita in aceasta lucrare va ajuta cititorii sa fie printre noii castigatori.
1.1apatrarevolutieindustraiala.txt · Last modified: 2017/07/22 07:42 by nusa.dumitriu